راهنمای خریدلوستر

راهنمای جامع انتخاب و خرید لوستر

لوستر در گذشته های دور اغلب در مکان ها و فضاهای خاص همانند زیارتگاه ها، کاخ ها و یا تالار های بزرگ سرمایه داران در ابعاد بزرگ و سنگین نصب میشد. اما امروزه لوسترها به یکی از ارکان اصلی دکوراسیون منزل و محل های کسب و کار، با هدف زیبایی بخشی به فضا در کنار تامین نور، تبدیل شده اند.

به همین منظور و به علت همه گیر شدن، لوسترها در طرح ها و مدل های متنوع، و در اندازه های مختلف تولید می شوند. شما برای انتخاب و خرید لوستر نیاز به اطلاعاتی کامل و جامع دارید تا بتوانید آسان، ارزان و سریع لوستر مورد نظر خود را با بهترین خصوصیات، قیمت و کیفیت تهیه کنید.

ما در این مقاله در نظر داریم شمارا با همه ی فاکتور هایی که باید در انتخاب و خرید یک لوستر در نظر داشته باشید آشنا سازیم.

 

مکان استفاده:

یکی از اصلی ترین مواردی که در انتخاب لوستر باید مورد توجه قرار دهید مکان استفاده لوستر می باشد. تناسب لوستر با محل استفاده نکته ای حائض اهمیت است. لوستر را برای استفاده در مکان مسکونی خریداری می کنید یا تجاری و اداری؟ لوستر را در اتاق نشیمن نصب می کنید یا اتاق خواب، آشپزخانه، راهرو یا…؟

اصولا برای اتاق نشیمن از لوستر های ساده و سبک، مثل لوستر کروم و­ چوب استفاده می شود، در حالی که برای اتاق های پذیرایی از لوستر های مجلسی سنگین با طرح های شیک، مثل لوسترVIP استفاده می شود. اگر یک فضا را به اتاق نشیمن و پذیرایی اختصاص داده اید می توانید از لوستر هایی استفاده کنید که جایگاهی ما بین این لوستر ها دارند، از جمله مدل های لوستر شاخه­ای.

لوستر اتاق خواب باید نوری ملایم و آرامش بخش ایجاد کند، به این منظور لوسترآنتیک یا لوستر های حباب دار می تواند انتخاب مناسبی باشد. برای آشپزخانه که به دلیل تمرکز و دقت بالا در امور به نور بیشتری احتیاج است، میتوان از لوستر آویز سه تایی استفاده کرد و یا لوستر چوبی برای هماهنگ سازی با کابینت ها و سایر وسایل چوبی آشپزخانه به کار برد.

لوستر های متفاوتی را می توان برای راهرو استفاده کرد. اگر برای راهرو ورودی لوستر نیاز دارید می توانید از لوستر های آویز کریستالی استفاده کنید تا هنگام ورود مهمان به منزل شما، فضای ورودی پرنور، محیطی جذاب  و زیبا برای مهمان به وجود بیاورید. اما اگر راهروهای داخلی نیاز به لوستر دارند، می توانید لوستر سقفی را انتخاب کنید، زیرا نوری ملایم و زیبا به شما می دهد. در فضاهای باز مثل تراس یا بالکن بهتر آن است از لوستری استفاده شود که نور را در همه فضا و تا فاصله زیاد پراکنده کند و همچنین نسبت به تغییرات دما و شرایط آب و هوا در فصول سال مقاوم باشد. لوستر سقفی کلاسیک در عین زیبایی خصوصیات ذکر شده را داراست.

اگر محل کارتان با فضایی تجاری، اداری نیاز به لوستر دارد، برای هماهنگی با سایر وسایل و همچنین ایجاد محیطی مدرن در نگاه مشتری، می توانید از لوستر مدرن در مدل های مختلف استفاده کنید.

نکته ای که در همه ی موارد باید مورد توجه قرار داد این است که ابعاد لوستر انتخابی ما با ابعاد محل استفاده متناسب باشد. به طور مثال استفاده از لوستر ریختگی ۱۰شاخه برای اتاق پذیرایی با ابعاد ۱۰ متر­مربع نادرست و نابجاست. لوستر انتخابی هر چند زیبا و چشم نواز باشد، بیش ازحد بزرگ بودن آن موجب کاهش زیبایی سایر دکوراسیون اتاق می شود.

محل نصب:

با توجه به محل نصب لوستر، دیوار یا سقف، باید مدل های دیواری یا متناسب با سقف استفاده کرد. اگر یک جایگاه برای نصب لوستر موجود است انتخاب متفاوتی با ۲ یا ۳ جایگاه لوستر وجود دارد. یک جایگاه نصب، لوستری بزرگتر با تعداد شاخه های بیشتر می طلبد و ۲ جایگاه بنا به متراژ فضا دو لوستر کوچک یا متوسط نیاز دارد ولی برای ۳ جایگاه با توجه به وسعت زیاد فضا می توان یک لوستر متوسط یا بزرگ برای وسط و ۲ لوستر کوچک هم مدل با لوستر بزرگ یا متفاوت با لوستر بزرگ برای طرفین انتخاب کرد.

اگر اتاق سقف کاذب دارد باید ابعاد لوستر را متناسب با ابعاد سقف کاذب انتخاب کرد و برای سقف ساده نیز لوستری متناسب با آن ابعاد.

ارتفاع سقف:

در گذشته سقف خانه ها بلندتر ساخته می شد ولی امروزه در خانه های آپارتمانی سقف ها کوتاه تر ساخته می شوند. اگر سقف خانه شما متعادل است می توانید هر سبک لوستری را انتخاب کنید ولی اگر سقف شما کوتاه است انتخاب لوستر آویز یا لوستر های بلند علاوه بر اینکه جلوه ی خوبی ایجاد نمی کند سقف خانه شما را کوتاه تر از آنچه که هست نشان میدهد. شما باید کم ارتفاع ترین لوستر را انتخاب کنید. لوستر سقفی LED یا لوستر سقفی برگی شاخه ای می توانند از بهترین انتخاب ها باشند. با این حال خانه هایی هستند که سقفی بلند دارند یا دوبلکس و چند طبقه هستند و به لوستر با ارتفاع زیاد نیاز دارند، برای این فضا ها لوستر سقفی ریسه ای ، لوستر آویز یا لوستر های شاخه ای چند طبقه مثل لوستر آنتیک ۱۶شاخه انتخاب های مناسبی هستند.

هدف استفاده:

اغلب لوستر با یکی از دو هدف تزئینی و یا روشنایی و تزئینی خریداری می شود. مواقعی که نور اصلی اتاق با وسایل روشنایی دیگر مثل آباژور، مهتابی، چراغ های هالوژن، نورهای مخفی و … تامین می شود، لوستر استفاده شده بیشتر جنبه ی تزئینی دارد و صرفا جهت روشنایی استفاده نمی شود. در اینصورت جلوه و نمای لوستر مهمترین ویژگی آن محسوب می شود و نوع لامپ ها و تعداد آنها مورد توجه نیست، ولی باید توجه داشت که لوستری انتخاب نکنیم که در صورت نیاز به روشن شدن، نورپردازی اتاق را غیر متعارف کند. اما در بیشتر موارد هدف از تهیه لوستر روشنایی و تزئینی می باشد که در کنار زیبایی و جلوه لوستر، نوع لامپ ها و تعداد شعله های لوستر مهم و قابل توجه است. لوستر هایی که می توان از لامپ های کم مصرف برای آنها استفاده کرد و یا دارای لامپ های LED و SMD می باشند، انتخاب هایی مناسب و به صرفه هستند زیرا برق مصرفی راکمتر کرده و هزینه برق را پایین می آورند.

گاهی نیز لوستر به کار رفته فقط در مهمانی و مجالس استفاده می شود و این در صورتی است که اتاق نشیمن، اتاق پذیرایی هم می باشد و لوستر در مهمانی ها برای پرنورتر کردن محیط استفاده می شود. دراین موارد توجه به جلوه ی لوستر در دو حالت خاموش و روشن ضروری می باشد.

حجم روشنایی:

حجم روشنایی مورد نیاز ما در هر محل وفضا متفاوت است، همچنین نوع نورپردازی مورد نیاز می تواند مستقیم یا غیر مستقیم باشد. حجم روشنایی با متراژ فضا رابطه ی مستقیم دارد، یعنی هر چه فضا بزرگتر باشد به حجم بیشتری از نور برای روشنایی نیاز داریم ولی باید توجه داشت حجم روشنایی بیش از حد نه تنها موجب زیبایی نمی شود بلکه باعث برجستگی بیش از حد دکوراسیون و نازیبایی آنها می شود. همچنین نور بیش از حد موجب ایجاد استرس و کاهش آرامش افراد خواهد شد. علاوه بر متراژ، نوع کارایی محل نیز بر نور مورد نیاز تاثیر دارد، به طور مثال طبق استاندارد های بین­المللی روشنایی مورد نیاز برای اتاق استراحت ۱۰۰ LUX می باشد در حالی که روشنایی مورد نیاز برای آشپزخانه۵۰۰ LUX ، اتاق کار با کامپیوتر ۵۰۰ LUX، آرایشگاه ۷۵۰ LUX، راهرو ۵۰ LUX، سالن غذاخوری ۲۰۰ LUX، اتاق های اداری ۳۰۰ LUX و… می باشد.

نورپردازی مستقیم، در مکان هایی که به دقت و ظرافت بیشتری نیاز می باشد استفاده می شود، مانند آشپزخانه که محل خرد کردن مواد غذایی، شست و شوی ظروف و …. است و یا اتاق کار نقشه کشی که نیاز به تمرکز بر روی طرح دارد، در این مکان ها می توان از لوستر هایی همچون لوستر آویز، لوستر مدرن و…. استفاده کرد.

نورپردازی غیر مستقیم، در مکان هایی مثل اتاق نشیمن، اتاق خواب، راهروها، اتاق انتظار و … که احتیاج به نور مستقیم ندارند و محل هایی برای استراحت می باشند کاربردی است. لوستر سقفی ،لوستر کریستالی ، لوستر آنتیک، لوستر VIP از جمله لوسترهایی هستند که نورپردازی غیر مستقیم دارند.

در فضاهایی مثل اتاق پذیرایی، میز غذا خوری، سالن همایش و …که در آنها دکوراسیون مورد توجه است می توان از لوستر های با نور متمرکز مثل لوستر آویز استفاده کرد تا دکور و مبلمان برجسته تر شده و خودنمایی کند. در مقابل فضاهایی مثل اتاق استراحت، راهرو، اتاق نشیمن، سالن کنفراس، لابی و … که  به نورپردازی پراکنده و یکنواخت نیاز دارند، می توان از لوستر شید دار و یا لوستر حباب دار به این منظور استفاده کرد.

دکوراسیون:

مطمئنا یکی از تاثیرگذارترین فاکتور برای انتخاب لوستر، دکوراسیون محل نصب لوستر می باشد. همانطور که بانوان خوش سلیقه همه بخش های دکوراسیون یک فضا را متناسب انتخاب می کنند، انتخاب لوستر متناسب با دکوراسیون به امری مهم است.

اگر دکوراسیون خانه شما سلطنتی است می توانید لوستر ریختگی یا لوستر VIP را انتخاب کنید. برای دکوراسیون سنتی لوستر آنتیک و لوستر کریستالی مناسب می باشد. اما اگر دکوراسیون منزل یا محل کار شما مدرن یا اسپرت است، انتخاب لوستر مدرن، لوستر کرم و چوب یا لوستر آویز کریستالی مناسب است.

در فضاهایی که اغلب دکوراسیون چوبی به کار رفته، انتخاب لوستر چوبی نیز می تواند زیبایی فضا را دو چندان کند.

نکته قابل توجه دیگر همخوانی رنگ لوستر با رنگ وسایل دکوری مثل مبلمان، پرده، میز و یا رنگ دیوار می باشد.

توصیه می شود در محیط هایی که دکوراسیونی شلوغ دارند از لوسترهایی ساده استفاده کنید و در مقابل لوسترهای طرح دار و پیچیده را  برای محیط هایی با دکوراسیون ساده انتخاب کنید.

علاوه بر دکوراسیون، فضای اتاق نیز فاکتوری قابل توجه برای انتخاب لوستر  می باشد. اگر اتاق دارای زوایا و گوشه های متعدد باشد بهتر است از لوستر های منحنی، بدون زاویه و گرد استفاده کنید و بالعکس در اتاق های گرد و بدون زاویه بهتر است از لوستر های زاویه دار استفاده کنید. چنانچه سقف اتاق دارای تزئینات و گچبری می باشد بایستی لوستر های ساده و بدون طرح به کار برد، و بالعکس برای اتاق با سقف ساده و بدونه تزئین، لوستر طرح دار مناسب است.

سایر نورپردازی ها:

امروزه لوستر ها تنها وسیله تامین نور محیط اطراف ما نیستند. دیوارکوب، مهتابی، آباژور، هالوژن ها، نورهای مخفی و … ازجمله وسایل تامین نور می باشند. به طوری که در بسیاری از موارد لوستر وسیله ثانویه تامین نور می باشد. در هر صورت توجه به پراکندگی متناسب نور در همه وسایل تامین نور مورد استفاده در یک فضا ضروری می باشد.

پیشنهاد ما این است که اگر در منزلتان هم زمان از لوستر، آباژور و دیوار کوب استفاده می کنید، آنها را هم مدل و هم طرح انتخاب کنید، زیرا این انتخاب می تواند جلوه ای زیبا، شیک و بی نظیر به دکوراسیون منزلتان بدهد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا