فرش دستباف

فرش دستبافت درجه یک + ویژگی های آن (انواع فرش دستبافت مدرن)

فرش دستبافت

فرش دستبافت یکی از صنایع دستی ایرانیان می باشد. فرش های دستباف دارای ارزش بیشتری نسبت به فرش ها ماشینی هستند. قالی دستبافت دارای ویژگی های بسیار گسترده ای می باشد. ما در این مقاله سعی کرده ایم شما را با انواع قالی های دستبافت آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

در بافت فرش های دست بافت از الیاف طبیعی و از رنگ های طبیعی نیز استفاده می شود. الیاف طبیعی موجود در این نوع قالی ها باعث شده در تابستان خنک و در زمستان نیز گرم باشند. الیاف های طبیعی مناسب برای کودکان و افرادی که دارای بیماری هایی از قبلی آسم و آلرژی هستند می باشد، زیرا این الیاف بر خلاف الیاف های مصنوعی حساسیت زا و مضر نیستند. قالی دست بافت دارای انواع متفاوتی هستند که در ادامه آن ها معرفی خواهیم کرد.

انواع فرش دست بافت

فرش های دستبافت دارای انواع متنوعی هستند که بر اساس اصول خاصی در دسته بندی های گوناگونی قرار گرفته اند.

مواد به کار رفته در فرش های دستبافت

فرش های دست بافت را از نظر مواد مصرف شده می توان در ۵ گروه اصلی دسته بندی کرد که انواع فرش ها به شرح زیر می باشند:

فرش پشمی: به فرش هایی که تار و پود آن ها از جنس پنبه و پرز باشد، فرش پشمی نام دارد. در برخی ار ایلات و عشایر و روستا به جای نخ پنبه از پشم استفاده می شود.

فرش تمام ابریشم: فرش هایی که پرز و چله آن از ابریشم باشد، تمام ابریشم نام دارد.

فرش گل ابریشم: فرش هایی که در نقش ها و دور حاشیه ها به جای پرز پشمی از ابریشم استفاده می شود، فرش گل ابریشم نام دارد.

فرش کف ابریشم: فرش هایی که پرز ابریشمی را جایگزین پرز های پشمی کرده اند، فرش کف ابریشم نام دارد.

فرش سوف: فرش های سوف این گونه می باشد که زمینه آن از پود ضخیم و نازک بافته شده است و دارای نقش گل و بوته های پرز دار می باشد.

قالی های دستبافت به دلیل استفاده از انواع پشم، ابریشم و پنبه، الکتریسیته ساکن تولید نمی کنند. جذابیت در رنگ یندی  طرح بندی قالی دست بافت به گونه ای می باشد که موجب آرامش بخشیدن به افراد می شود و همچنین مطابق با سلیقه هر فردی می تواند باشد.

 سایز انواع فرش های دستبافت

فرش دستبافت دارای سایز های مختلفی هستند. اما در حالت کلی فرش های ایرانی در سایز های ۶ متری، ۹، ۱۲ ، و ۲۴ متری می باشند که با توجه به محیط نیز انتخاب می شود. قالی دستبافت از نظر سایز در دسته بندی های زیر قرار گرفته اند.

قالی: فرش هایی که در سایز های ۳*۲  متر، ۲.۵*۳.۵، ۴*۳  و ۶*۴ متر هستنذ، قالی می گویند.

قالیچه: فرش هایی که مساحت آن ها از ۴ متر مربع کمتر باشد قالیچه نام دارند. قالیچه ها در سایز های ۲.۲۰*۱.۴۰ و ۲.۵*۱.۵ متر هستند.

کلّگی: فرش هایی که دارای عرض کم و درازای آن ها از ۴ متر کم تر باشد کلّگی می گویند. کلّگی ها در سایز های ۳*۱.۵ متر، ۳*۱.۷ و ۳.۷*۲ متر هستند.

کناره: فرش هایی که برای راهروها و راه پله ها استفاده می شود کناره نام دارد. پهنای این کناره ها از ۱.۷۰ تا ۰.۵ متر و طول آن ها از ۳ تا ۱۰ متر متفاوت می باشند.

پشتی: قالیچه هایی که مساحت آن ها کمتر از یک متر مربع هستند، پشتی نام دارند. متداول ترین سایز پشتی ۹۰*۶۰ سانتی متر می باشند.

پادری: قالیچه های کوچکی که در سایز پاگرد در ها بافته می شود، پادری نام دارد.

خصوصیات فرش دستبافت

فرش دست بافت دارای جلوه ای زیبا و درخشنده نسبت به سایر فرش های ماشینی می باشد. فرش های دستبافت دارای ویژگی های زیر می باشند:

تقارن در رنگ

فرش های دستبافت دارای تقارن رنگ هستند و می توانید رنگ های طبیعی را در آن مشاهده کنید. قالی دستبافت به دلیل استفاده از رنگ های طبیعی در آن در جهت خواب آن تیره دیده می شود. قالی دستبافت درخشان و انعطاف پذیر می باشد رنگ سطح فرش های سدتبافت باید با قسمت انتهایی پرز اختلافی نداشته باشد که در هنگام شست و شوی آن ها با مشکل رنگ دهی مواجه نشوید.

استفاده از الیاف طبیعی

استفاده از الیاف طبیعی در قالی های دستبافت یکی از ویژگی های متفاوت این نوع فرش ها نسبت به قالی های ماشینی می باشد.

طول عمر بالای فرش

عمر و ماندگاری فرش دست بافت نسبت به تمام کف پوش های دیگر بیشتر می باشد. به دلیل اینکه از پشم، ابریشم و پنبه ساخته شده است، الکتریسیته ساکن تولید نمی کند و باعث ماندگاری بالای فرش می شود.

تامین سلامت جسمانی

فرش دستبافت به سلامت جسمانی افراد کمک می کند و هیچ نوع حساسیتی را به همراه ندارد. مواد طبیعی به کار رفته در قالی دستبافت برای بیمارانی که مبتلا به آسم هستند مناسب می باشد زیرا پرز دهی ندارند و ضد حساسیت هستند.

 

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا